De Ambtenaar – Deel Drie

Weet je het nog? Vorige week, in deel twee van de Ambtenaar, vertelde ik over mijn eerste date met hem. Nadat ik met moeite de ‘opgewarmde’ Griekse maaltijd door mijn strot schoof, mijn eigen meegenomen wijn aan het atten was en een dieptepunt gooide in mijn carrière op de bowlingbaan, werd ik ein-de-lijk verlost uit mijn lijden. Of niet?

Je voelt ‘m al aankomen. Ik ging dat nachtmutsje dus niet doen. Ik vond het niet verstandig nóg meer bij hem thuis te gaan drinken. Om te beginnen was was zijn hond niet thuis. Die had hij naar zijn ex gebracht. Ja. Dat was inderdaad een heel ongemakkelijk gesprek. Gezien ik, vóórdat ik op de hoogte was van dit feitje, al roepend naar de hond met grote kluif zijn huis binnen stapte. Nee. Dit was wel een gevalletje overduidelijk. Ik had geen reden, what so ever, om langer bij de ambtenaar te blijven.

Verstandig van mezelf. Tipje mijnerzijds: Wanneer alcohol je date maakt, ga de date dan niet onnodig langer maken. Maar ja. Natuurlijk heb ik hem niet het idee gegeven dat ik de date verschrikkelijk vond. Zo ben ik dan ook wel weer. Onverstandig van mezelf. Misschien is dat ook wel mijn probleem. Tijdens die date, met de juiste hoeveelheden alcohol, kan ik iemand de wereld beloven. Ik ben open, sociaal, gezellig. Gaf hem bij het gooien van een strike een zoen. “Oh ja, daar moeten we écht samen gaan eten.” en “Oh. My. God. Ik wil dus ook zo graag naar New York. Gaan we samen”.

Het enige wat je hiermee bereikt is dat hij denkt dat je hem he-le-maal ziet zitten. Dus ja. Direct na de date ging hij verder met de live feed over zijn kut leven. Nu kwam daar ook nog eens de factor ‘lieve woordjes en berichtjes’ bij. Eigenlijk het typische gedrag van een aankomend stelletje dat onwijs verliefd is op elkaar. Heel leuk. Onwijs leuk. Maar niet voor mij. Ik ben gewoon geen relatiemateriaal. Noch op zoek naar het type scharrel die ook dit soort dingen doet.

Eikel als ik ben, laat ik onder het mom ‘aandacht maakt alles mooier’ dit nog eventjes doorgaan. Ondanks dat ik het met vlagen rete irritant vind dat ik wéér een appje met “Slaap lekker lieverd, dat je maar hele mooie dromen mag hebben.” ontvang, is het af en toe ook fijn wel dat soort aandacht te krijgen. In een moment van complete verstandsverbijstering stem ik dan ook, op zo’n zwak moment, in met een tweede date. “Ik haal je zaterdag om 18.45 op, zorg dat je leuk gekleed bent, ik doe ook mijn best. We gaan lekker uit eten.”

Je kan zeggen wat je wil. Maar dat vind ik dus wél leuk. Een man die gewoon zegt, we gaan daarheen. Ik pik je zo laat op. Beetje mannelijkheid. Toch twijfel ik zaterdag al de hele dag om de date af te zeggen. Nou ja. Niet alleen zaterdag. Al de hele week. Goed. Deze gozer heeft al een hele avond gepland. Zit er al de hele week naar uit te kijken. We gaan er gewoon voor. Ik verwacht sowieso dat het eten goed zal zijn, gezien hij vertelde al een week van tevoren gereserveerd te moeten hebben. Let’s do this shit.

Terwijl de föhn nog vol aan het blazen is om volume en model in mijn haar te krijgen gaat mijn telefoon. Fuck. De Ambtenaar. Ik neem niet op. Hij appt: “Ik sta voor je deur”. Gast. Waarom? Wat de fuck ben je zo vroeg? De reservering is om 19.00. Waarom moet je om half zeven al voor mijn deur staan? Zonde. De perfecte look tussen stylish, sexy en quasi nonchalant, gaat hem niet worden. Ik hou aan wat ik al aan had. Mn haar is nog half nat. Fuck it. “Oké, ik kom eraan..”

Maar goed. Ik spreek mezelf toe. In gedachten uiteraard. “Laat het los. Doe gezellig. Waarschijnlijk ga je bij Ratatouille of een andere exclusieve tent eten waar je al een week van tevoren moet reserveren. Even doorbijten.” Laten we eerlijk zijn. Het aantal restaurants waar je al een week van tevoren moet reserveren zijn beperkt. Zeker in Haarlem. Terwijl we de Kleine Houtstraat in lopen begin ik mij toch af te vragen waar we heen lopen. Maar ho. Ho. Ho. Vriend. We lopen nu niet richting de betere restaurants van Haarlem he. “Kom we moeten hier naar binnen..”


Ben jij benieuwd welke oude lullen tent we uiteindelijk zijn binnen gestapt? Like deze fucking blog dan even op Facebook en wacht op deel vier. Joe!


Benieuwd naar het volgende Lul Verhaal? Volg Mug&Olifant om een melding te krijgen!

*Volg Mug&Olifant op Facebook!*

*Volg Mug&Olifant op Instagram!*

This Post Has 2 Comments

  1. Pingback: De Ambtenaar - Deel Twee - Mug & Olifant

  2. Pingback: De Ambtenaar - Deel Vier - Mug & Olifant

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.