Ik ga een bekentenis doen. Ik hou van alles waar het begrip ‘oud’ in voorkomt. Vintage. Old skool. En échte mannen. Nu wil ik zeker niet impliceren dat bejaarden échte mannen zijn. Dat is zelfs voor mij nét even te oud. Maar ik heb mijn mannen graag well-done.

“Probleem is dat de mannen van onze eigen leeftijd nog lang niet alles op een rijtje hebben. Die échte mannen, de mannen waarvan de bakkebaarden al wat grijs kleuren, tja, die wel!”

Mijn omgeving is het onderhand gewend. Ze weten niet beter. Ik krijg allang geen verbaasde blikken meer als ik, als mid-twintiger, met een man van rond de veertig sta te tongen tegen een muurtje in de kroeg. Sterker nog, als ik op date ga en zijn leeftijd is rond de dertig, dan vragen ze -met gemeende bezorgdheid- of ik oké ben.

Uiteraard heb ik bij deze bekentenis een wetenschappelijke onderbouwing. Een uitleg die voor eens en voor altijd duidelijk moet maken waarom ik deze voorkeur heb. Alles is te wijten aan het feit dat ik een typische millennial ben. Officieel, zonder enige twijfel, val ik onder deze groep.

Millennials staan erom bekend vrije vogels te zijn. Hippe folks die in hun tienerjaren porno op slechts één muisklik afstand hadden. Mijn generatie stond eerder bloot aan beelden van boomstammen in poesjes, voordat ze wisten waar hun eigen boomstam of poesje zat.

Vroeg in aanraking gekomen met seks. Weten hoe de wereld werkt. En een stem hebben in deze wereld. Ja, als iemand jou kan uitleggen hoe seks moet, dan zijn wij het wel. Seks kan ook voor de seks. Het hoeft niet perse meer in combinatie met een relatie. Seks, en alles daarom heen, moet gewoon leuk en lekker zijn.

Nu komt het verrassende deel. Het bovenstaande impliceert natuurlijk dat de peeps van mijn generatie meer seks hebben dan ooit. Maar juist het tegendeel is waar. Deze vrije vogels, inclusief ikzelf, focussen zich op het zo snel mogelijk succesvol zijn. Carrière, geld, sparen, hypotheek. Seks is gewoon niet altijd een prio.

Iedereen moet zo af en toe stoom afblazen. Zelfs wij hebben af en toe een goede beurt nodig, tussen al het focussen op succes door. Probleem is echter dat de mannen van onze eigen leeftijd nog lang niet alles op een rijtje hebben. Die échte mannen, de mannen waarvan de bakkebaarden al wat grijs kleuren, tja, die wel!

Dus,trek jij weleens een knappe veertiger uit de kroeg? Date jij met mannen van eind dertig? Haal vanaf nu deze blog erbij als bewijsstuk dat het allemaal gewoon ontzettend wetenschappelijk verantwoord is. Jij bent de mannen van jouw leeftijd gewoon lichtjaren voor.

Terug naar mijn bekentenis. Lieve vriendjes en vriendinnetjes, lezers en lezeressen. De volgende keer dat jullie mij weer tongend tegen een muurtje aan zien staan met zo’n midlife-crisis-dude, of mij in een fancy restaurant met een succesvolle zakenman zien zitten: Het is simpelweg omdat die mannen van mijn eigen leeftijd mij niet aan kunnen.


Benieuwd naar het volgende Lul Verhaal? Volg Mug&Olifant om een melding te krijgen!

*Volg Mug&Olifant op Facebook!*

*Volg Mug&Olifant op Instagram!*

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.